2013. június 1., szombat

Paprikás laktózmentes vaj

Story

Prágában ettünk hasonló finomságot a gluténmentes étteremben és alapvető tulajdonságom, ha valami ízlik, akkor addig kísérletezek, míg olyat nem csinálok én is. Tessék, olyan! :)

Hozzávalók

50 g laktózmentes teavaj
1 nagy teáskanál őrölt pirospaprika (én a tassi paprikára esküszöm)
só, bors
8-10 szál metélőhagyma
1 tk frissen facsart citromlé

Semmi egyéb dolgunk nincs, mint hogy a szoba-hőmérsékletű vajba keverjük a fűszereket és a citromlevet. 
A vajban szépen felolvad a paprika szép színe, és hamar egyneművé válik.  Aki ehet sima kenyeret azt irigylem, aki nem, az választhat, hogy süt magának alá, vagy azonnal megkóstolja abonettel :)

Tippek, tanácsok

Lehet még köményt is beletenni az is érdekes ízkombó, vagy petrezselymet is.

És hogy mivel?

Én most krémleves mellé tettem, de lehet előételnek tálalni gluténmentes kenyérre, vagy akár a reggelibe is szervesen beilleszthető. Nagyon egyszerű és nagyon-nagyon finom, tessék kipróbálni, tényleg kettő perc az egész! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése