2013. június 11., kedd

Húsos töltött padlizsán

Story

Amikor nem a saját konyhámban töltöm a hétvégét, akkor abból főzök, ami van, ez a recept is így született, egyetlen dolog nálam az imádott laktózmentes sajtjaim..mert anélkül nem megyek sehova!

Hozzávalók


2 nagy padlizsán
1 kis fej vöröshagyma
25 dkg darált sertéshús
1 kicsi konzerv sűrített paradicsom
1 dl jó minőségű ketchup
1 tk pirospaprika
1 ek majoránna
1 ek oregano
só, bors
fokhagyma
reszelt sajt

A padlizsánokat kettévágom, kicsit bevagdosom, sózom, borsozom, és megspriccelem olajjal is, majd bedugom a sütőbe elősütni.
Ezalatt a hagymát  üvegesre pirítom kevés olajon, vagy libazsíron. Ha már jónak ítélem, szórok rá pirospaprikát, és a konzerv paradicsomot. Ha azt is kipirítottam, rádobom a darálthúst és szépen azt is megpirítom rajta.
Ha megvan, rányomom a ketchupot és egy pici vizet, és puhára párolom. Jöhetnek a fűszerek is bele, majd töltés előtt a zúzott fokhagyma.
Amíg a hús rotyog, kivágom a padlizsánok belsejét úgy, hogy kb 1-1,5 centi húsa maradjon, és hozzákeverem a húshoz, majd azt töltöm vissza a padlizsánhajókba. Megszórom a tetejüket reszelt sajttal és tekerek rá borsot. Mehetnek vissza a sütőbe!
Akkor kész, ha a sajt ropogósra sül a tetején.

Tippek tanácsok

Érdemes nagy padlizsánokat venni hozzá, hogy férjen bele töltelék!

És hogy mivel?

köretnek steak burgonyával ettük, de a másnapi köret, a rizs is isteni volt hozzá.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése