2013. december 5., csütörtök

Gombás csirke leves, de nem akármilyen

Story

Mikor az ember gyerekének 3 csirke alsó comb lapul a hűtőjében elgondolkozik az élet nagy dolgairól..
Vajon miért nem képes dolgokra az életben?! ( pl hogy normális adagnyi kaját vegyen?) Vagy hogy miből lesz a cserebogár?! ( vagyis mi a fenét főzzek ilyen kevés húsból?) Esetleg merre tart az élete?! ( sosem fog igazi HTB-ként működni, és mindig UFO marad?) Aztán rájön, miután kipakolja a fűszerespolcot, hogy igen, inkább leszek Ufo! Inkább teszek gombát és curryt a kókusztejszínes levesbe lime és babérlevéllel, minthogy beálljak a sorba és nokedlis-petrezselymes gombalevest főzzek! És punktum!

Hozzávalók

3 csirke alsó comb
1 l víz
2 lime levél
2 db babérlevél
2 tk currypor
só, bors
5-6 szem barna csiperke
10 g szárított felhőgomba
1 nagy marék borsó
1 dl kókusztejszín
petrezselyem
pár csepp fehérborecet

A csirkecombokat felteszem főni a vízbe a levelekkel, a sóval, borssal és a  curryvel.
amikor a csirke már megpuhult, kiveszem és beleteszem a gombákat. Amíg a a gombák főnek a húst lefejtem a csontról, és apróbb, falatnyi kockákra vágom fel és visszadobom főni.
A felhőgomba mikor megpuhult, akkor gurítom bele az izgi kis zöldborsógolyócskákat, amitől az egész életre kel. Újra forralom, és jöhet a kókusztejszín, valamint ízlés szerint a fehérborecet.

Tetejét megszórom a petrezselyemmel (na jó bevallom, használtam kicsit bele..)
Kész :)

Tippek tanácsok

Azt javaslom mindenkinek, hogy legyen bátor, és merjen kísérletezni, mert igazán izgalmas dolgok születhetnek. Ha van egy íz, amit egyszer már megéreztünk ( pl a levesbárban) addig próbálkozzunk, míg olyan nem lesz, esetleg meg is kérdezhetjük, hogy mi van benne, ha nem éreznénk magunktól is a hozzávalókat külön-külön! Én sosem kérdezem meg, mindig megpróbálom kitalálni, hogy miből lehet. Izgalmas kísérletezés lehet, és ha otthon is sikerült egy jó ízt kihozni egy ételből, akkor bingó!

És hogy mivel?

A leves egység, kerek egész, a saját ízesítőiből tehetünk még az asztalra mellé, pl a fehérborecetből, hát ha valaki nálunk is savanyúbban szereti! 
..bár ebben engem nem lehet lekörözni...  :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése