2014. január 30., csütörtök

Hipergyors császármorzsa

Story

Ez a kattanás már régen elindult, hogy villámsebességgel süssük a császármorzsát, sőt mozgalom is alakult rá, CsászármorzsaParty névvel, kb 12 évvel ezelött. 3 barátnőmmel a középiskolából mai napig tart a barátság, és egy időben mindig csak azért jöttünk össze, hogy jól bekajáljunk császármorzsából és kipletyizzük magunkat. Ma már akkor is CsMP-nek hívjuk a találkáinkat, ha csak egy koktél dobunk csak be valahol a belvárosban. Szóval nálunk a "császármorzsi" az legenda!
Most egy talán legegyszerűbb verziót mutatok meg belőle, ami nem csak laktóz és gluténmentes, de tejfehérje mentes is! Abszolúlt befutó verzió ( most :)..)

Hozzávalók "1 lányos" adaghoz

1 tojás
2 ek fehér rizsliszt
1 ek kókuszvirágcukor
1 ek kókusztejpor
1 csipet só
pár csepp citromlé
annyi víz, hogy sűrű masszát kapjak

kókuszolaj a sütéshez

Kézi habverővel összekeverem a hozzávalókat, és a kókuszolajon elkezdem sütni. Én szoktam hagyni egyben sülni egy darabig, hogy az alja ropogósra süljön, utána kezdem el kavarni, és szétvágni a fakanállal, de nem túl nagy darabokra. Ha elértem a megfelelő méretet, onnan már nem keverem tovább, ahnem dobálom, és magas hőfokon pirítom, hogy jó kis ropogós legyen a "héja" :)

Tippek, tanácsok

Azt hiszem, ez talán annyire egyszerű, hogy nincs mit trükközni rajta, max ha valaki kicsit izgalmasabbá szeretné tenni mazsolával, vagy reszlt narancshéjjal lehet. Kísérletezzetek bátran!
Jahm, és természetesen ahány személyre sütjük, annyival szorozzuk a hozzávalókat!!

És hogy mivel?

Csokiszósz? Áfonyalekvár? Kicsi rummal kikevert baracklekvár? Hm? Melyik a legjobb? Én minddel imádom!! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése