2014. február 2., vasárnap

Mandulás csokoládé halmok

Story

Tegnap elmentünk a Levendula csokoládézóba, nagy hévvel, hogy biztosan találni fogok valami nekem valót, ami mindenmentes, mert hát ugye oda jártunk forrócsokizni is. Viszont tegnap nagyon elkeseredtem, mert 3 fajta bonbont sikerült választanom, ami nem elégítheti ki egy csokifanatikus igényeit, de úgy voltam, majd a forrócsokival pótlom. Mikor kértem, a forrócsokit, közölték, hogy már nincs laktózmentesbe, mert mindig megromlott az ahhoz való alapanyag, mert alig keresik! 
Mélységesen felháborít, és itt nem erre a helyre haragszom, de a hozzáállás, hogy "ha kevesen vagytok, akkor le vagytok sajnálva, Ti inkább ne egyetek, vagy egyetek otthon"
Hát BOCSÁNAT, hogy én tejallergiás vagyok! Érdekes, hogy még mindig UFO-k vagyunk, pedig ma is a felnőtt lakosságnál kimutatott laktózérzékenyek aránya  felülről verik a 20%-ot!!!
Azt a felvilágosulatlanságot, amivel nap, mint nap találkozom teljesen felháborít, és kiábrándít!

..de nem dühöngök, inkább csinálok nektek nasit!

Hozzávalók


2 tábla jó minőségű étcsokoládé
10 dkg mandula apróra vágva, 
(vagy esetleg eleve pálcára vágva)
2 ek vaníliás kókuszvirágcukor
( vagy v. xilit)
nagy csipet himalája kristálysó
szóráshoz fahéj

Vízgőz felett felolvasztom a kockákra tört étcsokoládét, és hozzákeverem a kókuszvirágcukrot is. Ha elolvadt, beleteszem a mandulát, és elkeverem.
Zsírpapírt teszek egy tálcára és kis kupacokat halmozok a masszából rá két teáskanál segítségével, majd a tetejüket megszórom fahéjjal.
Hűtőbe teszem őket és hagyom kihűlni.

Egyáltalán nem nehéz recept, talán nem is merném receptnek nevezni, inkább csak ötletnek.. 
De nagyon fini :)

Tippek, tanácsok

Lehet bele bármit tenni, aszalt gyümölcsöt is, bármi más magot, vagy akár vegyesen is, lehet fűszerezni, vagy ami eszünkbe jut!

És hogy mivel?

Társasággal, vagy egyedül, könyv mellé, vagy filmezéshez ajánlom ;)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése