2013. május 30., csütörtök

Bacon kosárka gomba töltelékkel

Story

Engedjétek meg, hogy most valami igazán ovis nehézségi szintű "ebéddel" lepjelek meg benneteket. Sajnos vagy nem, de oly sok munka van a műhelyben, hogy nem hogy publikálni nincs időm, de megfőzni sem..
( ..arról nem is beszélve, hogy néha ebédelni sem..)

Hozzávalók (12 db)

200 g laktózmentes bacon
3-4 nagy fej csiperke gomba
4-5 felvert tojás
só, bors
zöldfűszer tetszés szerint
reszelt laktózmentes sajt a tetejére

Begyújtom a sütőt a legmagasabb fokozaton, és kibélelem a bacon szeletekkel a muffin formák alját.
Apró szeletekre vágom a gombát, már kapásból mehet a bacon kosarakba bele.
Felverem a tojásokat, és ízesítem sóval, borssal, kakukkfűvel, oregánóval, és még kinek mi tetszik.
Reszelt sajtot szórok a tetejére, és azonnal dugom is be a forró sütőbe.
Látni fogjuk mikor jó, egyiknek sem kell túl sok időt a forróságban töltenie. 
(kb 10 perc)
..és kész!

Tippek, tanácsok

Gomba helyett mehet bele cukkíni, vagy kaliforniai paprika, vagy esetleg főtt krumpli, igazából nagyon sok mindennel lehet kísérletezni, a lényeg az, hogy 10 perc alatt meg tudjon sülni, tehát könnyen puhuló zöldségre lesz szükség.

És hogy mivel?

Mivel látjátok én sima abonett kenyérrel ettem, lehet így is, de érdemesebb ha időtök engedi rendes köretet tenni mellé, pl egy jó kis zöldségpürét almából, krumpliból, és mundjuk zellerből, vagy kukoricás párolt rizst..stb.
Jahm, és majonézt :)



2 megjegyzés:

  1. Laktózmentes bacon ? Milyen ,vagyis a baconben laktóz van egyébként ?
    Köszönöm a felvilágosítást.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves!
      Én láttam már baconban laktózt, ezt úgy tudom, azért teszik bele, hogy felpuhítsa a rostokat. De én megelégszem azzal is, hogy végigolvasom a hozzávalókat, és ha nincs benne, akkor mentes!

      Törlés