2012. november 24., szombat

Tiroli ...izé?!

Story

Igazából nagyon sokat gondolkodunk azon, hogy mi is legyen a neve ennek a receptnek, ami egy tiroli gröstl receptjéből indult ki piciny sváb ráhatással. De mivel nagyjából belepakoltunk mindent, amit itthon találtunk, és szeretünk, és úgy gondoltuk passzolna bele, nem sikerült megállapodásra jutnunk...
Tény, hogy ettől függetlenül eléggé finom lett. Bár én nem szeretem a sváb kaját, mert nekem nem élmény a krumpli káposztával, de ez mivel beletettük szívünket, lelkünket nagyon ízletes egytálétel lett, amit biztosan többször fogunk enni, mint a Weiß Wurst-ot édes mustárral :)

Hozzávalók

1 nagyobb fej vöröshagyma
10 dkg bacon
1/2 szál kolbász
1 csirekmell
majoranna
őrölt kömyény
kevés só
4 szem közepes krumpli
1 közepes édesburgonya
1 szél sárgarépa
öklömnyi csicsóka, számszerint 1/4 kg
10 dkg borsó
1/2 csokor petrezselyem
1 gerezd fokhagyma

A zöldségeket felteszem főni, nagyjából egyforma méretűre összevágva őket. A csicsóka picit lehet kisebb, mert annak akkor több kéne. Ha megfőtt, leszűröm, és forrón belekeverem a borsót, hogy összemelegedjen a többivel.
Egy másik lábasban a bacont lepirítom, az apróra vágott hagymát rádobom, és együtt pirítom. Ha a hagyma már félig lepirult, hozzápattintom a félkarikára vágott kolbászkákat is, ami az sem baj, ha csípős, és a 2 centisre vágott csirkemell darabokat.
Pirítom, míg a csirke szét nem esik egy fakanálvágással, és ha ez az állapot is megvan, no akkor teszem bele a száraz fűszereket, a fokhagymát és a zöldségeket. Ezzel még tovább pirítom, kb 10 percig. 
Legvégén szóróm csak meg a vágott petrezselyemmel.

Tippek, tanácsok

Lehet több, és kevesebb féle zöldséggel is kipróbálni, mehet bele akár zeller is, vagy más gyökérzöldség, vagy gumó, mindenki engedje el a fantáziáját :)

És hogy mivel?

Mi lm tejföllel öntöttük nyakon, igazán pompás volt hozzá, gondoltuk, mehet egy kis savanyú káposzta mellé, de az egész olyan édeskés a sok gumóstól, és répától, úgyhogy otthagytuk, mint a rossz gyerekek..de nem szólt ránk senki ! :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése