2012. január 13., péntek

Kókuszpalacsinta

Story

Ez a finom édesség  a paleolit ételek tanulmányozása idején született.
A palacsintát mindig is nagyon szerettem, de hát miből készül az eredeti?
Liszt, tej, cukor..ezek nekem mind a tiltólistám legkiemelkedőbb helyén állnak.Nézzünk körül, mi van a konyhában, ami alap lehet..
Liszt?.....hm...kókuszliszt!
Tej?..hm..szójatej!
Cukor?..Xilit!!
Mindenre van megoldás! :)
Jöjjön a recept!


Kókuszpalacsinta (kb 20db)
  • 2 egész tojás
  • 6 ek gluténmetes liszt
  • 6 ek kókuszliszt
  • 2 ek szójatejpor+víz
  • 2 ek Xilit
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • reszelt citromhéj 
  • kókuszolaj a sütéshez
A hozzávalókat elkeverjük, kicsit sűrűbb palacsinta tésztát kell kapjunk.Kell állni hagyni sütés elött mindenképp, mert a kókusz megszívja magát, lehet, hogy ha túl sűrű, kicsit pótolni kell vízzel még.Én van, hogy este keverem be, és reggelire lesz tökéletes.Kicsi kókuszolajat teszek a serpenyőbe, azon sütöm őket!
Ahogy sütni szoktam: a 28cm-es palacsinta sütőben 3-4 darabot sütök belőle, olyan mint az amerikai palacsinta.

Puha, édes kis párnácskák lesznek!

Tippek, tanácsok
  • A szójatejport helyettesíteni lehet simán csak szójatejjel, vagy rizstejjel, vagy kukoricatejpor + vízzel is, ami éppen van otthon, vagy amit be tudunk szerezni.
  • Kókuszolajat bármilyen zsiradékkal szintén lehet helyettesíteni, én azért használom, mert egészségesebb, és szépen kiegészíti a kókuszliszt ízét.
  • Kókuszliszt? Egyszerűen készül, a kókuszreszeléket ledarálom a kv darálón.Lehet kapni külön kókuszlisztet is, de csöppet drágább ennél a verziónál.
És hogy mivel?

Újabb sarkalatos kérdés, egyenlőre reszelt almát, vagy gyümölcsöt  mondok, esetleg Xilit, frissen facsart citromlé párost, de lesz majd még tippem rá, nézzetek rám! (:









3 megjegyzés:

  1. Katica! ez olyan jól hangzik, hogy még én is kipróbálom:)

    VálaszTörlés
  2. Hát hajrá!

    Mi már teljesen leszoktunk a rendes palacsintáról, még a párom is inkább ezt eszi! :)

    Jó sütkérezés!!!

    VálaszTörlés