2013. január 8., kedd

1 éves a Laktózmentes fakanál, gasztro klub indul :)

Kedves olvasó közönségem!

Nagy nagy örömmel, és teli-teli büszkeséggel írok most nektek! Nem receptet hoztam, hanem 2 jó hírt.

Az első, hogy holnapután egy éves a blog. Szerintem ez azért ünneplendő dolog, nem? :)
Én általában nem vagyok egy kitartó típus, de mikor ebbe belekezdtem, tudtam hogy ez egy új ösvény lesz az életemben, mindig hatalmas lendülettel állok neki a kísérletezésnek, és tudom, hogy van haszna!!
Ez Ti, kedves olvasóim erősítitek bennem, mikor megkerestek, tanácsot kértek, vagy csak hozzászóltok, vagy csak like-oljátok a bejegyzéseimet. Jó érezni, hogy van, akikért érdemes csinálni!
Köszönöm, hogy vagytok nekem :)

A második jó hír pedig az, hogy kilépve a világhálóból fizikai síkon is elérhetővé válok, Laktózmentes fakanál  gasztro klubot indítunk az egyháromban.
Nézzétek csak!"Élet laktóz és glutén nélkül: gasztro klub az egyháromban"
Az egyhárom nem csupán egy gyógyközpont vagy egészségjavító klub szeretne lenni, hanem egy olyan közösségi tér, ahol a test és lélek harmóniába kerül egymással minden irányból, legyen ez a már emlegetett kreativitás, természetes gyógymódok vagy akár a gasztronómia. Pénteki gasztro klubunkban a laktóz és glutén allergiások számára kínálunk izgalmas recepteket amit az elkészítés után együtt fogyasztunk el, hogy a közösségi igénynek is eleget tegyünk. 

Tematikus gasztro klubunk nem főzőiskola, nem is lakásétterem sokkal inkább olyasfajta péntek esti közösségformáló tér, ahol együtt alkotunk egy téma mentén majd egy pohár bor vagy tea mellett elfogyasztjuk az elkészített ételt. 


Laktóz és gluténmentes ételek - péntek esti gasztro klub négy felvonásban

Chefünk és szószólónk Bíró Katica gasztroblogger, aki eleinte csak saját életét szerette volna megkönnyíteni új receptek kikísérletezésével, de időközben ráébredt arra milyen sok ember is áll tanácstalanul amikor laktóz vagy glutén allergiát diagnosztizálnak nála. Négy hetes kurzusa kellő alapot ad egy könnyebb és egészségesebb életmód elsajátításához, valamint feléleszti a kreatív oldalát mindazoknak akik nem csupán finomat hanem szépet is szeretnének alkotni a konyhában. 


1. Az ételallergiák ismertetése, tünetek, vele járó betegségek


Ismerkedés testközelből az új alapanyagokkal, valamint első tapasztalatszerzés miben más és miben jó ezeket használni
Hogy együnk is: előételek készítése (krémek, kencék, finomságok)

2. Levesek készítése

Kókusztej, kókusztejszín, különböző nem gluténtartalmú gabonatejek megismerése, krémleves készítése, aktuális zöldségféléből Sütőtök, burgonya, zeller, cukkini..

Zöldségcsipszek levesbetétként. Mi helyett mit? ..minden, ami leves, vagy belevaló..


3. Főételek készítése

Megismerkedés más alapanyagú tésztákkal, nokedlikészítés kenyérsütés, lisztek új dimenziói.

Egyszerű, gyorsan elkészíthető töltött csirkemell, ami bármivel variálható, ötletekkel, rizs többféle ízesítéssel, qinoa mint köret, zöldségköretek, pürék, új alapzöldségek a pürékben, új fűszerek.4. Minden, ami desszert

Gyümölcssaláta helyett mit együnk desszertnek.
Zöldségalapú sütemények, különböző lisztek arányai, tulajdonságai, A xilit bevezetése a táplálkozásba, lekvárkészítés.

Laktózmentes fakanál kurzus - 4 hét/péntekenként
Kezdés: január 18. 
Ára: 32.000 ft/fő
Jelentkezni lehet:
Egyhárom: 06 30 973 37 68 
Bíró Katica: 06 30 269 82 62 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése