Hát mikor kell epertortát sütni? Hát na..
Hozzávalók:
Piskótaalap:
- 4 tojás
- 4 ek víz
- 4 ek rizsliszt
- 2 ek xilit
- 1 ek vaníliás nyírfacukor
Krém:
- 4 dl lm tej
- 1 ek vaníliás nyírfacukor (..ettől lesz vaníliapuding!!)
- 3 csapott ek gm étkezési keményítő
Nylon:
- 1,5 dl eperlé (bolti rostos üdítő)
- 1 ek étkezési zselatin ( Horváth Rozália féle zacskós, por )
..és eper
Az alaphoz: Piskótát sütünk, talán itt nem részletezném, aki nem tudja, hogy hogy kell, nézzen bele a "rizspiskóta" receptbe, ott talál leírást!
A krémet úgy főzzük, mintha pudingot főznénk, azt hiszem ez sem nagy mutatvány.
A nylon réteg a tetején pedig úgy készül, ahogy a zacskó írja, forralásig hevítem az üdítőt, beleszórom a zseléport, és lezárom.
Kerek tortaformában sütöm az alapot, és minden réteget erre pakolok, a formát csak a végén vágom le, miután minden meghűlt.
Tippek, tanácsok
- Érdemes minden új réteg előtt megvárni, hogy az előző meghűljön, így könnyebben áll össze minden!
- Eper helyett bármilyen idénygyümölcsöt lehet használni, és annak megfelelő üdítőből elkészíteni a nylont a tetejére.
Mondjuk egy kis xilittel elkevert lm tejfölpöttyel a tetején!
Kérek :)
VálaszTörlés