Sajnos most nem sok időm jut főzicskézésre, arra meg pláne nem, hogy lejegyezzem, fotózgassam, szeretgessem őket, mert ruhatervező vagyok, és beindult az alkalmi ruhák szezonja. Ki sem látszom a melóból, az Ahu Design Műhely csak úgy pörög./..ez itt a reklám helye ;)
De néha oda kell álljak, és sütnöm kell valamit, csak hogy érezzem, nem csak a ruhák vannak a világon :)
Így született ez a nagyon könnyű müzli recept is. Könnyű egyrészt, mert tényleg pikk-pakk kész, másrészt mert annyira laza , és finom a hozzávalóktól, hogy csak na! A puffasztott amaránt újra bizonyította a receptben, hogy mennyire sokoldalú! Tessék kipróbálni, íme:
Hozzávalók
- 2 bögre mogyoró, dió, esetleg egyéb csonthéjas magok keveréke
- 3 bögre puffasztott amaránt
- 2 bögre puffasztott barna rizs
- 1 bögre gm zabpehely
- 1 ek szárított almahéj darálék ( amit én ugyan szlovákiából kaptam, de megoldható az almacsipsz ledarálásával, de el is hagyható, ne ezért ne csináljátok meg! )
- 50 g gm étcsokoládé
- 60 g lm teavaj
- 3-4 ek méz, ízlés szerint
- 1 ek vaníliás nyírfacukor
A pelyheket összekeverem az apróra vágott diófélékkel, és az almadarálékkal.
A nedves hozzávalókat felolvasztom együtt, ezek a vaj, a méz, a csokoládé, és itt olvasztom a vaníliás nyírfacukrot is. Ha szépen elolvadt, nagy tálban összekeverem őket, és lapos tepsire terítem, hogy nagyjából 1-1,5 cm magas legyen.
Sütőbe dugom, és 20 percig inkább csak szárítom, nagyjából 4-es fokozaton. Az illatáról lehet tudni, hogy kész, kicsit elkezd a széle is barnulni, ekkor már jó. Én hagytam nyitott sütőajtóval a sütőben kihűlni.
Tippek, tanácsok
- Mint láthattátok van már müzli receptem, de az nagyon laktató, inkább téli kaja, ez egy sokkal fitneszebb verzió. Az ember beleharap, és ...hát el sem tudom magyarázni..:)
- A méz egy érdekes arány. Mivel én habosított repcemézet használok nekem 3-4 ek kellett bele, viszont az az olvasztásnál "összeseik", ezért annyit kell beletenni, amennyi a tésztát összefogja. Nekem is utólag kellett még tennem bele a mézből, azt csak külön olvasztottam fel, és kevertem újra hozzá. Viszont mindenképp kóstolni is érdemes, mert az sem jó, ha túl édes!
És hogy mivel?
Nálam a pohár laktózmentes tej a nyerő! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése