Ez a kenyér a "gyerekem" !
Nagyon hosszadalmas volt kikísérletezni a hozzávalók arányait, nem egyszer vágtam be a sarokba tepsistől, és kiabáltam, hogy minek kezdtem egyáltalán neki, na de most már ott tartok, hogy bármikor sütöm, tökéletes lesz!
Arra kérek mindenkit, ha nekikezd, PONTOSAN kövesse a mennyiségeket, ..ha csak nem akarja levezetni a feszültséget a sarokba...:)))
Hozzávalók
Sütőt előmelegítem 8-as fokozatra!
1.edény:
- 4 tojás sárgája
- 1dl folyadék (1/3 dl olaj, 2/3 dl langyos víz)
- 4 púpozott ek szezámmagliszt (otthon kv darálón darálva)
- 8 púpozott ek lenmagliszt (otthon kv darálón darálva)
- 1 ek glm lisztkeverék
- 1 kk petrezselyem, vagy metélőhagyma, vagy valamilyen zöld fűszer
- 1 kk őrölt pirospaprika
- 1 ek pucér szotyi
Ezeket egy kanállal összekeverem csak.
2.edény
- 4 tojás fehérje
- 1 kk só
Felverem a tojásfehérjét kemény habbá, mint a piskótánál.
A 2 edény tartalmát úgy keverem össze, mint a piskótánál, vagyis a tojásfehérje felét hanyagul összekeverem a lenmagos masszával, hogy fellazuljon, a maradék fehérjét pedig 8-as alakban keverem bele, ennél már vigyázva, hogy ne törjön meg a hab. Ettől lesz ugyanis puha lukacsos a tészta!
Tepsiméret 25*35 cm legyen.
Tetejét szezámmaggal, és pucér szotyival szórom meg!
A sütőt visszaveszem 6-os fokozatra, mikor beteszem a tésztát, és 20 percig sütőm. Tűpróbával lehet ellenőrizni, hogy jó-e!
Tippek, tanácsok
- Lenmagot mindenképp érdemes fogyasztani, mert a glm liszttel ellentétben ezt könnyebb emészteni, finom is, és meg sem lehet mondani, hogy nem igazi kenyeret eszel!
- Pirospaprikát azért szoktam bele tenni, mert tisztítja a szervezetet, ez a candida diétában nagyon jó.
- Zöld fűszerekkel érdemes ízesíteni, mert az egy sima kenyérnél is hatásos tud lenni, viszont, ha lekvárral, vagy házi nutellával fogyasztanánk, vagyis édesen, akkor nem kell bele a fűszer!..kicsit érdekes lenne!
És hogy mivel?
Bármivel amit egy sima kenyérre kennénk, én ma reggel vajjal, pestoval, laktózmentes sonkával, és uborkával ettem!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése